Menu Sluiten

Diabetes Type II is omkeerbaar!

Diabetes wordt gezien als een onvermijdelijke voortgaande ziekte, met onomkeerbare Beta cel falen, waardoor te weinig insuline wordt aangemaakt. Diabetes kenmerkt zich door insulineresitentie. Dit betekent dat het lichaam niet meer goed reageert op insuline, het lichaam  is er ongevoelig voor geworden. Uit recent onderzoek blijkt dat je wel kunt herstellen van diabetes Type 2. 

Het falen van Betacellen en insulineresitentie is omkeerbaar, door een dieet met beperkt hoeveelheid inname calorien.

Methode;
11 mensen met type II diabetes gemiddelde leeftijd 49.5, BMI 33,6 waarvan 9 mannen en 2 vrouwen werden gevolgd na 1, 4 en 8 weken dieet van 600 Kcal.
De basale glucose productie in de lever werd gemeten, de insuline gevoeligheid en betacel functie werd vastgelegd. De levervetting werd gemeten door de Three-point Dixon technique. Een groep niet diabetische in de zelfde leeftijd en sekse was gevolgd.

Resultaat:

  • Na 1 week dieet normaliseerde de bloedsuikerspiegel van een gemiddelde van
    9,2 naar 5,9. (p=0,003)
  • De insuline aanmaak steeg van 43 naar 74. (p=0,003)
  • Na 8 weken dieet vermeerde de insulinegevoeligheid van een gemiddelde van 0,19 naar 0,46 nmol. (p<0,001)
  • De leververvetting daalde van 12,8 naar 2,9 (p=0,003)

Conclusie:
Normalisatie van Beta cel functie om insuline aan te maken en de insulineresitentie bij diabetis Type II door middel van een dieet met beperkte hoeveelheid calorieen 

Met acupunctuur en Chinese kruiden kun je clienten met diabetis Type II goed ondersteunen om het dieet van 600 Kcal door te zetten. Door middel van acupunctuur en kruiden kun je het lichaam weer in balans brengen waardoor mensen zich ook weer energieker voelen, waardoor de kans om te herstellen van diabetis type II groter is.

Meer info over diabetis en chinese geneeskunde

Geplaatst in Acupunctuur, Blog, Chinese kruiden, Klachten