Menu Sluiten

Diabetes patienten kunnen baat hebben bij Chinese kruiden!

Het aantal diabetes patiënten neemt nog steeds toe en de leeftijd van diabetes 2 patienten wordt steeds jonger. Een belangrijke oorzaak is de westerse levensstijl. Veel mensen eten te veel suikers en fast food. Daarnaast hebben veel mensen last van stress door werkdruk en of privé omstandigheden.  De tijd dat mensen in de keuken staan wordt steeds korter.  Kant en klaar maaltijden en voorverpakte groenten werken dit in de hand.  Het aantal tussendoortjes bevordert ook verstoring van de stofwisseling.

 Diabetes kan vooraf gegaan worden door  hypoglykemie.  Hypoglykemie is een conditie waarbij de bloedsuikerspiegel extreem laag is. Dit wordt o.a. veroorzaakt door andere het gebruik van koffie en onregelmatig eten en stress.
Symptomen hypoglykemie:

 • beven
 • transpireren
 • hoofdpijn
 • wazig zien
 • hartkloppingen
 • een hongergevoel
 • licht gevoel in het hoofd

De klachten zullen verdwijnen na verhoging van de bloedsuikerspiegel door bv. wat suiker te eten. Mensen kunnen last hebben hypoglykemie hebben zonder dat er sprake is van diabetes. Hypoglykemie gaat het snelst over door het eten van iets zoets. De enige echte oplossing voor dit probleem is het op lange termijn is het vermijden van witte suikers en vermijden van wit meel, zoals macaroni, koekjes en witmeel en het streven om zo min mogelijk tussendoortjes te nemen.

Mensen die diabetes hebben kunnen ondanks regelmatig gebruik van medicijnen klachten blijven houden:

 • De bloedsuikerspiegel zakt niet zoals zou moeten
 • de vermoeidheid blijft.
 • hoge bloeddruk
 • maag en darmklachten

Vaak wordt er gezegd dat diabetes patiënten moeten afvallen, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.  Ondanks minimale hoeveelheid koolhydraten en sporten is het voor sommige diabetes patiënten lastig om af te vallen.  Het gebruik van medicijnen is niet genoeg om de stofwisselingsproblemen op te lossen. Chinese kruiden en acupunctuur kunnen deze problemen vaak wel oplossen.  Chinese kruiden en acupunctuur kunnen ertoe bijdrage dat de bloedsuikerspiegel zakt. Daarnaast dragen Chinese kruiden ertoe bij dat de vermoeidheid, zware benen, moeite met opstaan, hoge bloeddruk, maag en darmklachten verdwijnen. Ook is in de Chinese literatuur terug te vinden dat Chinese kruiden en een gezonde leefstijl ertoe kunnen bijdragen dat mensen niet meer afhankelijk zijn van medicijnen. Chinese kruiden kunnen ingezet worden naast het gebruik van de reguliere insuline pillen of spuiten.

Net weer afgebeuld door Rick van Fysiofit Eerbeek. Maar ach no pain no gain! Dus we gaan gewoon door! Met hulp van Paula Holtzer en haar acupunctuur en chinese kruiden ben ik inmiddels ook al 18 kilo kwijt. Paula heeft mij geholpen om betere keuzes te maken qua eten en haar kruiden en naalden helpen echt! Daarom eet ik nu beter en slimmer brood. Het zuurdesem Speltbrood zorgt ervoor dat in lekkerder en ook minder eet en door het spelt in plaats van tarwe heb ik ook een gelijkmatigere spijsvertering en als diabeet een stabieler bloedsuiker niveau! Dank  Paula voor je steun, tips en inspiratie!

Verslag van Fred Rutgers 30 mei 2014
Straks weer ff sporten! Dankzij de naalden, kruiden en dieettips van Paula Holtzer blijf ik maar afvallen. Inmiddels ben ik al meer dan 25 kilo kwijt! Ik voel me fitter, zie er beter uit en kan weer genieten van bewegen! Dank Paula!

Geplaatst in Blog, Chinese kruiden, Klachten, Voedingsadvies