Menu Sluiten

Depressie, pillen of praten?

Depressie is niet makkelijk te genezen. Minder dan 40% van de patiënten knapt op van de eerste therapie. In het NRC van 13 juni 2013 vermelde wetenschappelijk onderzoek, gepubliceerd in Journal of the American Medical Association, blijkt dat de ene helft van mensen die lijden aan een depressie gebaat zijn bij psychotherapie en de andere helft baat heeft bij anti-depressiva. De hersenactiviteit van de insula anterior werd bepalend gezien voor de keuze van de therapie, maar de onderzoekers schrijven dat er nog nader onderzoek nodig is om dit te bevestigen.

Bewustwording is een belangrijk proces om uit een depressie te komen. Een aantal mensen die ik behandel volgens de Chinese Geneeskunde heeft naast mijn behandeling nog gesprekken bij de psycholoog. Herhaaldelijk vertellen ze dat ik het zelfde vraag stel of zeg als hun psycholoog. En er zijn mensen die zeggen dat ze met mijn gesprekken en behandeling verder komen dan de psycholoog die ze hebben gehad. Door de jaren heen heb ik veel gelezen en zelf veel ervaren waardoor ik een goed luisterend oor ben geworden. Daarbij help ik mensen inzicht te geven hoe ze uit de slachtoffer rol kunnen komen en in hun eigen kracht kunnen gaan staan.

De Chinese kruiden doen hun werking en zorgen voor activiteit in het lichaam. Chinese kruiden kan helpen dat mensen niet wegdromen, maar de realiteit aan gaan.  De kruiden stimuleren de bloedsomloop waardoor mensen meer zin in het leven krijgen. Ook zijn er mensen met een watterig  hoofd die niet helder kunnen denken. De Chinese kruiden ruimen damp op waardoor de scherpte in het denken terugkomt. Ook zijn er kruiden die helpen om angsten te overwinnen. Angsten overwinnen gaat goed samen met acupunctuur.

Mijn behandeling bij depressie bestaat uit  zowel praten als Chinese kruiden die het lichaam versterken.  Mocht je antidepressiva gebruiken en deze willen handhaven, dan kan dat naast Chinese kruiden.

Mocht je bij 60% van de patiënten horen waarbij de behandeling van depressie geen effect had, dan kun je Chinese kruidengeneeskunde proberen.  Hier ligt het percentage hoger van mensen die baat hebben bij de behandeling.  Meer info. 

Geplaatst in Blog, Chinese kruiden, Klachten