Menu Sluiten

De ‘Hel(d)en van seksueel misbruik Awards’

Dit jaar wordt voor het eerst de ‘Helden van seksueel misbruik Awards’ georganiseerd. Een Helden-Award, om te laten zien dat helen kan. Om de verhalen van mensen die succesvol geheeld zijn van seksueel misbruik onder de aandacht te brengen.

Geweldig dat met #metoo eindelijk de omvang van seksueel misbruik ook in de mainstream media onder de aandacht komt, maar de manier waarop kan beter. De aandacht gaat nu vooral uit naar de ‘zielige slachtoffers’ en de ‘slechte daders’. De rest van het verhaal, en met name hoe je verder kunt na seksueel misbruik, wordt niet verteld. Dat moet anders, vinden wij. Daarom hebben we de ‘Helden Awards’ bedacht.

Ben jij of heb jij een held en wil je meedoen? Lees de voorwaarden op de website. Aanmelden kan nog tot 15 juni 2018. Daarna begint het stemmen!

Al is er een stemronde, het is natuurlijk niet zo dat degene die de meeste stemmen krijgt de enige held is. Iedereen die durft te helen, iedereen die overleeft na seksueel misbruik is een held. Ook mensen die (nog) niet openlijk durven spreken over het seksueel misbruik, die hun eigen grenzen respecteren door zich juist níet aan te melden, zijn helden.

Niet iedereen wil graag met naam en toenaam op het podium en dat hoeft ook helemaal niet. Juist daarom hebben we bedacht om een boek uit te geven met de verhalen van mensen die liever anoniem blijven. Het boek ‘(anonieme) helden van seksueel misbruik en hun weg naar geluk’ zal tijdens de ‘Helden Awards’ uitkomen en alle aanwezigen krijgen dit boek mee naar huis.

Deze zomer organiseren we de ‘#ikluister helden wandeling’. We wandelen een rondje om de Veluwe (150+ kilometer, 20 dagen). Om aandacht te genereren voor de Helden Awards en om geld bij elkaar te brengen, zodat we voor de helden van seksueel misbruik ook een spetterend gala kunnen neerzetten. Een feestelijk gebeuren, met optredens, entertainment en natuurlijk de uitreiking van de Awards. Want helen kán en dat mag gevierd worden.

We hopen jullie te ontmoeten,

Ivonne en Agnes

Geplaatst in Blog