Menu Sluiten

Het Chinese nieuwjaar 2018

Het Chinese nieuwjaar begint op 16 februari 2018. Het nieuwe jaar begint na de tweede nieuwe maan van het jaar. Dit jaar staat het Chinese nieuwe jaar in het teken van de hond. De energie en karaktertrekken van de hond weerspiegelen het jaar 2018.

Volgens de traditie van de Chinezen is er voor het Chinese nieuwjaar grote schoonmaak in het het huis, schulden worden afbetaald en worden vrienden en familie uitgenodigd om samen dit feest te vieren met lekker eten. Vuurwerk zorgt ervoor dat de boze geesten worden verdreven. Rode kleren trekken geluk aan.

De hond is een ijverig dier, die veel tijd verspilt aan het waandenkbeeld dat de hele wereld tegen hem is. Dit brave dier staat voor ijverig, trouw, eerlijk en integer en toegewijd. De hond is veel te aardig om echt akelig te kunnen zijn. In zijn kritiek rafelt hij van alles uiteen om zijn gelijk te krijgen in plaats van naar het geheel te kijken.

Standvastigheid, heldhaftigheid, fatsoen, plichtsbesef, intelligentie en moraal.
Madonna is in het teken hond geboren.

Voor het Chinese nieuwjaar 2018 betekent het dat het een ijverig jaar wordt, met veel activiteit.
Het is dus van belang om op tijd een rustmoment in te bouwen, goed bij je zelf te blijven en je niet mee te  laten sleuren door de fanatieke energie van de hond. Vooral hooggevoelige mensen moeten erop letten dat er niet over hun grenzen heen wordt gegaan. Anders ontstaat er vermoeidheid, uitputting en stress.
Bovendien is het belangrijk om naar het geheel te blijven kijken en om niet te verzanden in details.
Ik wens jullie gelukkig Chinees nieuwjaar.

Geplaatst in Acupunctuur, Blog, Chinees Sjamanisme, Chinese kruiden, Voedingsadvies