Menu Sluiten

Carpale Tunnel syndroom

  • pijn in de handen, behalve de pink, meestal in de nacht en in de ochtend
  • gevoelloosheid in de vingers of topjes van de vinger
  • speldenprikjes in de hand
  • minder kracht in de hand
  • tinteling in de vingers

het gebruik maken van de punten van het pericardium, (meridaan die gerelateerd is aan het hart.

Spierknooppunten in nek en de arm. Spierknoopjes of triggerpoints, zijn verhardingen in de spieren die de stroom van energie in de meridianen blokkeren.

acupunctuurpunten bij carpale tunnelsyndroom

Een cliënte heeft last van carpale tunnel syndroom. Bij haar is de klacht doof gevoel in de toppen van de vingers. ’s Nachts wordt ze er wakker van en dan moet ze haar armen schudden. Daarna slaapt ze goed door, maar soms ook niet. Regelmatig heeft ze ook last van haar handen als ze achter de computer zit.

Mijn vermoeden was dat ik tijdens het masseren spierknopen  in de schouders zou vinden. Maar dat bleek niet juist te zijn. Ik masseerde de pericardmeridiaan en vond grote spierknopen in de biceps. Ik plaatste naalden in deze spierknopen, en deze waren gelijk aan het acupunctuurpunt pericard 2. In de linkerhand waren de naalden gevoelig maar goed te doen. In de rechterarm zette ik een naald in Pericardium 2, wat tevens de spierknoop was en dat gaf een hevige pijn. Ik haalde de naald er vrij snel weer uit. En langzaam trok de pijn weg.

Deze week was ze er weer en vertelde ze dat ze haar rechterhand,  aan welke kant de meest pijnlijke naald was geplaatst, zo goed als geen klachten gaf.
Ik heb de behandeling herhaald, maar merkte dat de spierknoop links erger was dan in rechts. Deze werd makkelijk minder door alleen massage. De rechterkant waar nauwelijks geen klachten meer waren, had een veel kleinere spierknoop die oploste door de massage. Om de behandeling te versterken plaatste ik een acupunctuur naaldje in de spierknoop en in verschillende punten van de pericard meridiaan. De klachten zijn na de behandeling verdwenen. 

Geplaatst in Acupunctuur, Blog, Klachten