Menu Sluiten

Bijwerkingen van het vaccin Covid-19 in mijn praktijk

knuffelen

Op dit moment wordt er massaal gevaccineerd voor Covid-19. Mijns inziens is het vaccin Covid-19 niet zo onschuldig als het lijkt. Ook is bekend dat de tweede prik meer bijwerkingen geeft dan de eerste. In dit blog vind je behalve de bijwerkingen van het Covid-19 vaccin en de mondkapjes, adviezen om je immuniteit hoog te houden. Zoals je weet kun je ondanks dat je gevaccineerd bent nog steeds Corona krijgen. Toch willen we allemaal weer knuffelen. Knuffelen bevestigt je in je bestaansrecht en hoort bij het sociale leven. Tevens wordt hierdoor het oxytocine hormoon verhoogd, wat zeer belangrijk is om je weerstand te vergroten. Het hormoon wordt daarom ook het knuffelhormoon genoemd.

inIn mijn praktijk als acupuncturist heb ik onlangs cliënten met bijwerkingen van het vaccin gezien:

 • Hooikoorts ontstaan na het vaccin of verergering van hooikoorts na het vaccin
 • Heftige koorts en 3 dagen op bed liggen
 • Een pijnlijke arm met beperkingen door mis prikken in de slijmbeurs van de schouder. Er ontstond een bursitis. Shoulder injury related to vaccine administration (SIRVA)
 • Spontane grote heftige blauwe plek dag na het vaccineren, in de knieholte zonder stoten, bij anderen ook toename van blauwe plekken over benen en armen
 • Blauwe plek na de prik
 • Vermoeidheid na het vaccin, meerdere keren
 • Benauwdheid na het vaccin.

Bijwerkingen covid-19 vaccin volgens het Lareb:

 • Allergische reactie als bijwerkingen. Ik heb veel cliënten gezien in mijn praktijk met hooikoorts klachten na het Covid-19 vaccin of waarbij hun hooikoorts verergerde direct na het vaccin
 • Laag aantal bloedplaatjes (zonder trombose)
  De bijwerking van het covid-19 vaccin ‘laag aantal bloedplaatjes’ (trombocytopenie) is toegevoegd aan de bijsluiter van het AstraZeneca vaccin (Vaxzevria). Soms krijgt iemand daardoor blauwe plekken, een bloedneus of puntbloedinkjes in de huid of heftige menstruatie. Het is wel belangrijk dat uitgesloten wordt dat een gevaccineerde niet ook trombose heeft (en dus de zeer zeldzame, ernstige bijwerking).
 • Trombose (zonder een laag aantal bloedplaatjes)
  ‘Gewone’ trombose (bloedpropjes) is tot nu toe geen bekende bijwerking van de coronavaccins. Trombose en longembolieën hebben diverse oorzaken en komen best vaak voor, bij ongeveer 1 op de 1000 mensen per jaar. Lareb ontvangt hierover ook meldingen na coronavaccinatie.
 • Lekkage in haarvaten en kleine adertjes; zwelling arm en benen en bloeddruk kan dalen. In Nederland  24 gevallen met ontsteking van de hartspier of het hartzakje is ook vastgesteld na vaccinatie. Nieuwe bijwerking vastgesteld meer info

Bijwerkingen covid- vaccin volgens het European Medicines Agency (EMA)

EMA houdt een database bij van rapporten over vermoedelijke bijwerkingen van geneesmiddelen. Klik op database en dan op HUMAN en bij de C van Covid- 19 vind je de bijwerkingen per medicijn gemeld.  Een artikel met de samenvatting van de bijwerkingen in Nederland.

Dokters sturen kennisgevingen van aansprakelijkheid voor schade en overlijden door vaccins naar EMA en alle leden van het Europees Parlement

Bij de hervatting van het Europees Parlement op maandag 13 september 2021, met als eerste agendapunt een debat over gezondheid en ziektepreventie, gevolgd door een stemming op dinsdag, werd aan alle leden van het Europees Parlement en naar de uitvoerend directeur van het Europees Geneesmiddelenbureau een kennisgeving van aansprakelijkheid voor schade en overlijden ten gevolge van COVID-19-vaccins afgeleverd, schrijft Doctors4covidethics.org.

Mondkapjes zijn schijnveiligheid:  

Bijwerkingen van mondkapje gezien in mijn praktijk:

 • Vermoeidheid
 • Acne, ernstige mate
 • Verminderd contact met patiënten en collega’s

In HP-de tijd: “In alle opzichten is de mondkapjesplicht in publieke binnenruimtes een falend gedragsexperiment, schrijft immunoloog dr. Carla Peeters. Het verplicht dragen van mondkapjes blijkt daarnaast grote nadelen te hebben voor mens en milieu – mogelijk met onomkeerbare schade tot gevolg”. In de Chinese geneeskunde is Qi-Gong met haar ademhalingsoefeningen bekend om haar geneeskrachtige werking. Een natuurlijke ademhaling vergroot je weerstand en is van belang voor een goede gezondheid.

Hoe vergroot je je weerstand?

Vanuit de Chinese geneeskunde zijn er verschillende manieren om je immuniteit te vergroten. Een verhoogde weerstand geeft minder kans op bijwerkingen van het Covid-19 vaccin.

 • Gezonde voeding helpt je afweer opbouwen. Advies is geen zuivel omdat het slijm vormt in de bovenste luchtwegen en de stofwisseling verstoort. Alcohol en suiker veroorzaken vrije radicalen of giftige stoffen in het bloed en is af te raden. Veel verse groenten gekookt en rauw is belangrijk voor genoeg kalium en variatie van mineralen en vezels. Fruit is onder andere belangrijk voor Vitamine C. Dit is een anti-oxidant die helpt ervoor dat gifstoffen kunnen worden opgeruimd. Meer info over gezonde voeding.
 • Daarnaast is bewegen belangrijk om het lichaam in goede conditie te houden.
 • Knuffelen is belangrijk omdat hierdoor  het knuffelhormoon oxytocine wordt gevormd en dit verhoogt de weerstand.
 • Vrij ademhalen ademvrij.nu 

Zelfzorg en alternatieven

Jouw kind is geen proefkonijn

Blog over Kinderen en het ‘vaccin’ Covid-19

 

Geplaatst in Blog