Menu Sluiten

Bijscholing auto-immuunziektes en allergieën

Auto-immuun ziekte en allergieën

Afgelopen weekend bijscholing gehad over auto-immuunziekte en allergieën, zoals diabetes, schildklierafwijking, astma en bronchitis, hooikoorts, coeliakie, MS, parkinson, voedselintholerantie, PSC Primeray Sclerosing Cholangtitis, ziekte van Crohn, eczeem en huiduitslag.
Kiiko Matsumoto is een Japanse vrouw die bekend is op internationaal niveau. Zij heeft studenten die haar volgen van Nederland naar Duitsland. Het is een eer om haar lessen te mogen bijwonen. Het is een pittige dame met veel humor. Zij geeft praktisch les, zodat je er zelf mee aan de slag kan. Haar theorieën werden ondersteund door een 6 tal patiënten met o.a.  hooikoorts, voedselintolerantie,PSC, chronische bijholteontsteking,  die werden behandeld en besproken.

Kiiko Matsumoto geeft Japanse acupunctuur. De Japanse acupunctuur werkt met reflectiepunten. Pijnpunten op de rug komen overeen met de reflectiepunten van de nier of de long. Door bepaalde acupunctuurpunten aan te prikken verdwijnen deze pijnpunten of reflectiepunten. De Japanse theorie ondersteund de Chinese geneeskunde en is een extra diagnostisch en behandelingsmethode waarmee ik kan werken. Zeer effectief bij o.a. astma, hooikoorts, PSC, chronische bijholte ontsteking en schildklierproblemen.

Maandag na de bijscholing kon ik enthousiast aan de gang met mijn cliënten. Een cliënt met hoest en griepverschijnselen kwam voor een behandeling. Naast de Chinese acupunctuurpunten die ik gebruik bij een aanval van Wind koude ben ik op zoek gegaan naar de reflectie punten van de long en nier op de rug. Hierdoor heb ik ook direct de onderliggende problematiek kunnen behandelen.

Verder reageerde de cliënt sterk op de moxa behandeling. Moxa is een sigaar van samengeperste kruiden die wordt aangestoken en warmte afgeeft die diep de huid ingaat zonder dat de huid wordt verbrand. In dit geval heb ik een kwartier moxa bij de schedelrand gehouden en drong de warmte zijn lichaam in.

Het is fijn om de Japanse methode toe te passen. Het is een aanvullende methode die de behandeling compleet maakt.

Afgelopen maandag een zeer bijzondere behandeling gehad bij Acupunctuur Praktijk Nijmegen bij Paula Holtzer. Ik liep al weken en misschien wel maanden met een kou in mijn lijf die maar niet over wilde gaan. Druk op mijn hoofd, kortademig en weinig energie. Een droge irritante hoest, die mij met mijn wisselende diensten ook nog eens uit mijn slaap hield. Kortom, even doorbijten denk je dan. Gaat vanzelf wel weer over.
Echter, met de vele warmte (zon) en koude (airco) wisselingen van de afgelopen dagen werd het alleen maar erger.
Totdat ik Paula tegen kwam en zij aan mij voorstelde de Japanse acupunctuurbehandeling te doen. Door zogeheten ‘referentie’ plekken op te zoeken op het lichaam, waarbij met lichte druk vastgesteld werd welke plek extra gevoelig was of juist verlichting gaf. Door nu juist  een gekoppeld acupunctuurpunt aan te prikken werd de doorstroming verbeterd en de stagnatie verholpen. Het bleek dat de kou (wind en tocht) in mijn dikke darm was geslagen die op zijn beurt samen met de longen zorgden voor de eerdergenoemde klachten. Na de behandeling kwam de vastzittende kou los.
Nu bijna een week later voel ik de energie terugkomen in mijn lichaam. Heerlijk!

Geplaatst in Acupunctuur, Blog