Menu Sluiten

Belang van persoonlijk contact

Cheryl Angel van Lokota, inheemse wisdom keeper met Paula Holtzer

Ayuna festimony: Vier het leven

Wat heb ik genoten van Ayuna, een bijzonder festimony. Het was een geweldig weekend van sister- en brotherhood, mooie ontmoetingen zoals met Inheemse wisdom keeper Cheryl Angel (Lokota activist) en Charlotte Aliyah sjamanistisch healer, verbinding voelen met fijne mensen, samen heerlijk eten, diepgaande meditaties, ademhalingssessie, dansen, zwemmen in natuur water en fijne workshops. Bijzonder om Volle maan Cermonie, en andere ceremonies en feesten met meer dan 555 samen te doen. Wat een krachtige rainbow energie. Ik word er helemaal blij van. Het is zo fijn om mensen persoonlijk te ontmoeten en de hartverwarmende verbinding te voelen.

Cheryl Angel van Lokota, inheemse wisdom keeper met Paula Holtzer
Cheryl Angel van Lokota, inheemse wisdom keeper met Paula Holtzer

Persoonlijke ontmoetingen

Wat een inspiratie om inheemse wisdom keepers in ons midden te hebben op het festival; indianen vanuit Canada, Shirely Krenak uit Brazilië, Toroa Maori uit Nieuw Zeeland. Deze Wisdom keepers komen samen met andere bijeen om oude ceremonies van alle traditionele culturen te delen met het hart van moeder aarde, “KIVA” genoemd. Zij komen bijeen voor de aarde, vrede, welzijn van alles wat leeft. Het belang van de samenkomst van deze Elders vanuit alle continenten is om te bidden, hun eeuwenouder natuurkennis te bundelen en te delen en daarmee een brug te slaan naar de westerse samenleving.

Geraakt in mijn hart

Ik werd geraakt om hun persoonlijke verhaal van de indianen te horen hoe zij uit hun gebied zijn verdreven en gekoloniseerd. Ook is het bijzonder om te horen hoe zij op een positieve manier met dit verleden omgaan. Shirley Krenak, komt op voor de oproep van moeder aarde en voor de verdediging van de inheemse rechten. Tijdens de ceremonie liet zij haar powers horen en konden we met zijn allen in een kring mee zingen. Hierdoor voel ik me in mijn kracht gezet en het gevoel me erdoor niets of niemand meer uit te laten zetten. In de workshops deelde Cheryl Angel haar inheemse wijsheid waarbij delen, sharing en luisteren, een van de belangrijkste pijlers zijn. Door met elkaar gekleurde linten te delen (die staan voor de primaire levensbehoefte) en persoonlijke ervaringen voel ik letterlijk wat ze ermee bedoelt. In persoonlijk contact en met een groep is de energie zo krachtig dat dit raakt in mijn hart. Het gevoel van community is belangrijk. Het is belangrijk dat ik me verbonden voel met andere mensen.

Mijn visioen is werkelijkheid geworden.

In april 2020 had ik tijdens de wereldwijde meditatie een beeld dat onze sjamanistische voorouders om de aarde cirkelen en ons helpen in harmonie te komen met moederaarde. En nu sta ik met een Cheryl Angel een native indiaan van Canada op de foto. Zij is een beschermer van het water. Hoe bijzonder. Mijn visioen is werkelijkheid geworden. De kracht van persoonlijk contact is zo sterk dat ik dat niet makkelijk vergeet.

Hoe zuiver is de boodschap?

Live contact is belangrijk omdat ik zelf kan bepalen of de boodschap zuiver is die iemand uitdraagt. Ik herken een zuivere boodschap als de stem overeenkomt met de lichaamstaal. Sommige mensen of sites verhullen zich in het licht maar zijn van binnen geen puur licht. Ik kan voelen of iemand vanuit zijn hart spreekt en de boodschap gemeend is. Wanneer je derde oog geopend is en je een goede intuïtie hebt kun je bepalen of iemand handelt uit puur liefde of zich vermomd heeft als een wolf in schaapskleren. Bij live contact zit er niemand tussen met een persoonlijk of zakelijk belang die de boodschap verdraaien kan. Tijdens de mooie ontmoetingen op Ayuna ben ik in mijn hart geraakt waar ik helemaal blij van word.

Charlotte Aliyah en Paula Holtzer
Charlotte Aliyah Sjamanistisch healer met Paula Holtzer

Toeval geeft de ontmoeting een extra dimensie

Vriendinnen hadden prachtige stenen uitgezocht. Ik vroeg aan hun waarom? Jullie  hebben de beschikking over een hele winkel met stenen. Ze vertelde me dat deze stenen heel bijzonder zijn en werd me echt aangeraden om te kijken. Ga ik naar het kraampje toe, maar helaas gesloten. De volgende ochtend na een geweldige ademsessie en ik me helemaal in balans voel en geopend in mijn hart, kom ik bij de kraam en mijn oog valt gelijk op een mooie steen met gouden kleuren. Charlotte Aliyah vertelt me dat het een kwarts steen is met pyriet en is geactiveerd in Glastonbury (Avalon). Ik vraag haar of ze de steen wil zuiveren en bekrachtigen samen met mij. We doen een korte meditatie waarbij ik het contact voel met Ayuna. Ayuna voelt op dat moment als het het pure licht van een hogere dimensie die tot onze beschikking is gekomen en zorgt voor higher protection. Charlotte heeft de naam Ayuna voor het festival geïntroduceerd. Als ik haar mijn ervaring vertel krijgen we allebei een rilling door ons heen. Een heel bijzondere ervaring. Als ze een briefje voor mij schrijft over de steen zie ik haar naam en vraag of zij degene is de workshop geeft Womb, heart & throat connection. Ze bevestigde dat. Ik zei: “Dan zie ik je zo bij de workshop”. Wat toevallig weer. Het was zo bijzonder wat er gebeurde met de energie en de synchroniciteit. Dan voel ik me helemaal blij dat ik zulke mooie mensen mag ontmoeten. 

Delen met elkaar

Het was super fijn dat er vriendinnen waren op het festival waarmee ik mijn mooie ervaringen kon delen. Het waren mooie momenten om mijn hart te kunnen luchten van deze intense ervaringen. Verder waren er sharing momenten waarin in je met je groepje van je eerste dag je ervaringen kon delen. Nakita heb ik ontmoet vanaf het eerste begin en we zagen elkaar elke keer weer. Heel fijn dat soort momenten. Dat had ik nog met andere mensen zoals mijn naam genoot Paula. Het is super fijn om met gelijkgestemde deze mooie ervaringen te kunnen delen. 

Het Ayuna festimony was voor mij echt genieten, inspiratie, samen, verbinden en spelen. 

Geplaatst in Blog