Menu Sluiten

Als HSP-er zie je de behoefte van anderen, maar wie ziet de behoefte van jou?

Veel HSP-ers zijn heldervoelend. Zij maken er in hun werk veelvuldig gebruik van. In een verzorgende rol is het fijn dat je aanvoelt wat de ander nodig heeft. Als technicus weet je snel problemen op te lossen omdat je helderziend bent. In de avond kom je uitgeput thuis, plof je op de bank met een leeg gevoel, vol hoofd, nergens zin in, zelfs niet om te koken, je vraagt je af of je tegen een burn-out aanloopt. Wat zou het heerlijk zijn als iemand nou eens voor mij zou zorgen…?

Als HSP-er is het belangrijk dat je leert aangeven wat je nodig hebt. Dat is niet egoïstisch dat is assertief. Het is ook belangrijk dat je goed voor je zelf leert zorgen. Als je vermoeid thuis komt en je hebt veel mensen gezien en je hoofd is vol, is het belangrijk dat je leert te ontspannen. Dit kan door te wandelen in de natuur. Douchen in de avond helpt te ontladen. Veel mensen raken zo uit balans dat ze naast hun werk weinig gelegenheid hebben om zich zelf op te laden. Afgelopen week heb ik herhaaldelijk gezegd tegen mijn clienten zorg ervoor dat je je vrije tijd inricht op een leuke manier. Je werk of je studie gaat dan vanzelf.

Als ik doorvraag bij mijn clienten, geven ze vaak wel toe dat ze toch wel kenmerken hoogsensitiviteit hebben.
Zo vertelde een vrouw; Ik zie allemaal antennes op mijn kop staan. Op mijn werk of als voorzitter zie ik van alles. Ik denk dat het mijn taak is om over al op te reageren. Maar nu ik beter mijn grenzen kan stellen heb ik er minder last van en heb ik meer energie en plezier in mijn werk. Als je weet wat de kenmerken zijn dan kun je er ook mee leren omgaan.

Als je je realiseert dat er meer is tussen hemel en aarde kun je daar ook gebruik van maken. De hemel bestaat uit de zon en de sterren, het melkwegstelsel en andere universa die we niet kennen. Engelen zijn de boodschappers van het universum. Engelen kunnen alleen ingrijpen als je ze aanroept oftewel als je ze vraagt om hulp. Afgelopen week las ik dat prinses Christina haar beschermengel heeft die ze altijd om raad vroeg. De volgende dag zag ik in het programma van Dr Phil de acteur Gary Busye . Hij vertelde dat hij na een ernstig ongeluk zijn engelen had ontmoet. Hij beleefde de engelen als lichtbollen en zij omringden hem met licht en liefde. Ze vertelden hem dat hij op de goede weg was. Als mens heb je je eigen verantwoordelijkheid te nemen en is het tijd dat je hulp gaat zoeken op spiritueel niveau. Ze vroegen of hij met hen mee wilde gaan of terug wilde naar zijn lichaam om zijn bestemming te vervolgen. Deze ervaring heeft hem zo geraakt dat hij zijn eigen autobiografie heeft geschreven.

Wil je meer weten over hoogsensitiviteit, leren omgaan met hoogsensitiviteit en wil je graag in verbinding komen met je engel, dan kun je je aanmelden voor de workshop hoogegevoeligheid , cursus in contact met je engel. of de engelendag

Veel HSP-ers hebben last van lichamelijke klachten zoals slecht slapen, vermoeidheid, hoofdpijn of migraine, spierspanning, pijn in nek schouders, onderrug en maag- en darmklachten zoals prikkelbare darm syndroom. Door middel van Tuina massage en acupunctuur heb ik hier al veel mensen van afgeholpen. meer info

Veel hooggevoelige mensen hebben last van onrechtvaardigheidsgevoel. Daarbij komt vaak schuldgevoel meteen om de hoek kijken. Hooggevoelige mensen gaan uit van harmonie en kunnen niet goed tegen conflict. meer info  https://www.nieuwetijdskind.com/hooggevoeligheid-en-onrecht-een-slechte-combinatie/

Geplaatst in Blog