Menu Sluiten

Almendres de Stonehenge van Portugal

Almendres is een grote steencirkel vlak bij Evora in Portugal.  Voordat we naar de steencirkel gingen hebben we eerst Evora bezocht. Evora is een oude stad en was vroeger de hoofdstad van Portugal. Het was warm en zonnig zoals al die tijd in Portugal. We gingen met de camper van Marjorie, een vriendin van mij. Het eerste dat we zagen bij aankomst in Evora was een engel, dus zoals jullie begrijpen voelde ik me gelijk welkom.

 

Portugese engel
Een engel in Evora

Stonehenge van Portugal

We zijn na Evora doorgereden naar de Stonehenge van Portugal:  Almendres. Meer dan 100 stenen staan daar opgesteld in een cirkel, en binnen de cirkels bevindt zich ook weer cirkel. De steencirkels zijn gelegen op een bijzondere plek. Het gebied ligt hoog en kijkt uit op Evora. De stenen zijn georiënteerd op de evenaar. Volgens de historie stammen de cirkels uit de steentijd en werden ze nog gebruikt tot in de kopertijd.

 

Almendres
Zonsondergang bij Almendres

Krachtplek van cirkels

Toen we aankwamen bij de steencirkels waren er een paar bezoekers, maar omdat het eind van de dag was, waren ze al gauw verdwenen. Wij zijn daar gebleven om de zonsondergang te zien. Het is een heel oude krachtplek waar voorouders van verschillende oude families bij elkaar komen. Er werd daar gewerkt in cirkels, waardoor ze goed in verbinding kwamen met elkaar. Dat zorgde bovendien voor verhoogde energie. Ik kon echt voelen dat het een ceremoniële krachtplek is waar de hogere machten om raad gevraagd werden. Op deze plek kan je de voorouderlijke energie ervaren.

De zonsondergang en zonsopgang gaven een bepaalde beleving. Op deze plek heb ik ervaren dat samenwerken de bouwsteen is van een gezonde samenleving. Wat ik óók voelde dat ik dat in mijn dagelijks leven mis. In de community van Servivo waar ik bijna 2 weken ben gebleven, werd de ochtend gestart met een meditatieve cirkel. Je kon delen wat er in je omgaat en verder werd er gekeken wat er die dag gedaan kon worden. Geen oeverloze discussies, maar vooral luisteren naar elkaar. Een heel mooi principe.

Almendres steencirkel
Zonsopgang bij Almendres

Nu ik de kracht van de cirkel heb ik ervaren in de community van Servivo wil ik dat ook in mijn dagelijks leven meer gaan realiseren. De workshops over engelen en de volle maan maken gebruik van dit principe van de cirkel.

 

 

 

 

 

Geplaatst in Blog