Menu Sluiten

Afvallen, het voorjaar de perfecte timing!

In de winter creëren veel mensen een vetlaagje. Dit is een natuurlijk proces. Het lichaam past zich aan, aan de natuurlijke omgeving. Alleen dit jaar was het minder koud dan we gewend zijn. Veel mensen vallen op natuurlijke wijze ook weer af in de lente. Het weer is mooier. Hierdoor gaan we meer naar buiten om te wandelen, te fietsen, in de tuin te werken of andere activiteiten. Door de grote werkdruk wil onze activiteit er wel eens bij in schieten. Door de verleiding van paaseitjes, paasbrood en ander lekkers, wordt het natuurlijke proces om in de lente de kilo s weer kwijt te raken verstoord. Het kan ook zijn dat je in de winter meer bent aangekomen dan normaal, waardoor het ook lastiger wordt om weer op een gezond gewicht te komen. 

  1. Door anders te eten: verse radijsjes, tuinkers en andere frisse groenten als broodbeleg of tussendoortje. Ook lekker met Tahin.
  2. Vermijden van zuivel: zuivel is moeilijk te verteren en geeft een onzuivere vertering, waardoor je gemakkelijk aankomt.
  3. Het gebruiken van soepen: Soepen is voorvertering. Je lichaam kan soep makkelijk verwerken en bouwt voedingsstoffen hiermee op. Soep kun je zoveel eten als je wilt, vooral als deze zelf gemaakt is. Zelfgemaakte soep bevat geen toevoegingen die het stofwisselingsproces verstoren.
  4. Meer bewegen.

Fred Rutgers: Mede dankzij de kruiden en naalden van Paula Holtzer ben ik in 3 maanden 15 kilo kwijt en we gaan gewoon door, ik kan nog meer missen! Wil je ook afvallen en je diabetes onder controle krijgen? Maak dan eens een afpraak met Paula!

 Benodigdheden

  • 3 kopjes sla
  • een trosje radijs
  • bieslook en verse peterselie
  • olijfolie
  • verse citroensap
  • naar smaak; een beetje zout

Bereidingswijze: Was de sla en droog deze in een centrifuge. Scheur de sla in stukken.
Was de radijs en droog deze af. Snijd de radijs in schijfjes.
Voeg een scheutje olijfolie toe en wat citroensap en meng de salade door elkaar.
Knip de bieslook en peterselie in stukjes en garneer deze over de salade.

Eet smakelijk.

meer info over afvallen

Geplaatst in Blog, Klachten, Voedingsadvies