Menu Sluiten

Acupunctuur: voor een breed scala aan gezondheidsproblemen

Acupunctuur lage rugpijn

Acupunctuur is een behandelmethode die al eeuwenlang wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het wordt steeds populairder in het Westen als een natuurlijke en zachte benadering voor een breed scala aan gezondheidsproblemen. Het  gebruik van dunne naalden die op bepaalde punten in het lichaam worden geplaatst, geeft een ontspannende en verlichtende ervaring . In dit blogbericht zullen we ingaan op de vele voordelen van acupunctuur bij het behandelen van hooikoorts, zwangerschap, Long Covid, hernia, miskraam, frozen shoulder, klinische depressie, allergische rinitis, stress, roken en afvallen. De praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Acupunctuur  en de consulten kunnen hierdoor worden vergoed.

acupunctuur meridianen

Acupunctuur bij veel gezondheidsproblemen

Acupunctuur bij hooikoorts

Als je last hebt van hooikoorts, dan weet je hoe vervelend en vermoeiend het kan zijn. Allergische rinitis, ook wel hooikoorts genoemd, kan een enorme impact hebben op je kwaliteit van leven. De constante neusverstopping, jeukende ogen en de vermoeidheid kunnen het moeilijk maken om te genieten van de dagelijkse activiteiten. Acupunctuur is effectief bij het verminderen van de symptomen door de energiebalans in het lichaam te herstellen en het immuunsysteem te versterken. Op die manier kun je meer genieten van de lente en zomer zonder continue te hoeven niezen en jeukende ogen te hebben.

Acupunctuur bij zwanger worden

Als je probeert zwanger te worden, kan acupunctuur een goede keuze zijn. Acupunctuur zorgt voor het reguleren van de menstruatiecyclus en de hormonen, en het verbeteren van de bloedcirculatie naar de baarmoeder. Daarnaast is acupunctuur effectief bij het verminderen van stress, waardoor je lichaam en geest in een optimale conditie komen om zwanger te worden.

Acupunctuur bij Long Covid

Long Covid is een aandoening waarbij mensen langdurige klachten hebben na een coronabesmetting. Dit kan erg frustrerend en vermoeiend zijn. Acupunctuur helpt bij het verminderen van de symptomen, waaronder vermoeidheid, kortademigheid en concentratieproblemen. Op die manier kun je jezelf de tijd en ruimte geven om te herstellen en weer volledig in je kracht te staan. Daarnaast maak ik gebruik van Chinese kruiden die helpen bij het detoxen van het lichaam en zorgen ervoor dat de weerstand verhoogd wordt. 

Acupunctuur bij hernia

Een hernia kan erg pijnlijk zijn en de kwaliteit van je leven aanzienlijk beïnvloeden. Acupunctuur helpt bij het verminderen van de pijn en het herstellen van de normale functie van de wervelkolom. Op die manier kun je weer genieten van de dagelijkse activiteiten zonder pijn en ongemak.

Acupunctuur bij miskraam

Als je een miskraam hebt gehad, kan dat een zeer emotionele en moeilijke ervaring zijn. Acupunctuur kan helpen bij het verminderen van de kans op een miskraam door het reguleren van de hormonen, het verminderen van stress en het verbeteren van de bloedcirculatie naar de baarmoeder. Zo kun je op een zachte en ondersteunende manier voor je lichaam zorgen tijdens deze uitdagende periode.

Acupunctuur bij frozen shoulder 

Een frozen shoulder kan erg pijnlijk zijn en de bewegingsvrijheid beperken. Acupunctuur helpt bij het verminderen van de pijn en het herstellen van de normale functie van de schouder, zodat je weer kunt genieten van de dagelijkse activiteiten zonder pijn en ongemak.

Hoe herstelt Chinese acupunctuur de balans?

Acupunctuur is gebaseerd op de principes van de Chinese geneeskunde en richt zich op het herstellen van de balans tussen yin en yang en het bevorderen van de stroming van qi, de levensenergie. Door het begrijpen en respecteren van deze basisprincipes kan acupunctuur helpen om het lichaam in een optimale conditie te brengen en te houden en is effectief bij veel gezondheidsproblemen. 

Waarom ontgiften in de lente?

De lente is een periode waarin de lever in ons lichaam actief wordt. Alle afvalstoffen van de lever komen naar buiten en geven klachten als hooikoorts, jeuk, voorjaarsmoeheid, allergieën of eczeem, stress. De lente is een goede periode om ons lichaam te ontgiften van chemische stoffen, zoals medicijnen, vaccinaties, drugs, alcohol, suiker en nicotine. Een goede motivatie maakt het proces van ontgiften gemakkelijker. Volgens de Chinese geneeskunde ……..

Wil je ook vitaal de lente door? Zonder hooikoorts klachten, voorjaarsmoeheid of gewoon omdat je je lichaam wil resetten en een helder in je hoofd wil zijn? De workshop Vitaal de lente door, zorgt voor detoxen en helpt je lichaam om in een hogere frequentie te komen en je creativiteit en je innerlijke kracht te vergroten.

Geplaatst in Blog