Menu Sluiten

Acupunctuur en fibromyalgie

De lotgenotengroep Culemborg heeft me gevraagd om een avond over fibromyalgie en acupunctuur te verzorgen.
Mensen met fibromyalgie hebben last van onverklaarbare pijnen en stijfheid in de spieren verspreid over het hele lichaam.  De klachten gaan vaak samen met vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen en concentratie problemen, angsten, depressie en darmklachten.
De lotgenoten groep Culemborg is onderdeel van de FES. (Fibromyalgie en Samenleving )   De FES behartigt belangen van iedereen die direct of indirect met fibromyalgie te maken heeft.Een client uit mijn praktijk is lid van de lotgenoten groep. Hij heeft veel baat gehad bij de behandelingen. Hij had vreselijke pijnen die een score hadden van een 9 en 10. Deze pijn klachten zijn teruggebracht naar een 3 met periodes geen pijn.  (op een schaal van 0-10, waarbij 0 geen pijn is en 10 heel heftig).  naar referentie Hij wilde zijn lotgenoten bekend maken met de Chinese geneeskunde. Hij heeft me gevraagd om een avond over fibromyalgie en acupunctuur te geven.

Een van de kriteria om de diagnose fibromyalgie te krijgen is dat je last hebt van 11 van de 18 tenderpoints of pijnpunten. Deze punten komen over met de acupunctuur punten.

Wil je meer weten over Fibromyalgie en acupunctuur .

Geplaatst in Acupunctuur, Blog