Menu Sluiten

Acupunctuur de weg naar jezelf

acupunctuur de weg naar jezelf

Wat hebben acupunctuur en vakantie gemeen?

Acupunctuur kan je helpen op de weg naar jezelf, maar dat kan een fijne vakantie ook. Door in de natuur te zijn en niets te moeten, kun je thuiskomen bij jezelf. Alleen kun je na een heerlijke, ontspannen vakantie wat opstartproblemen ervaren. Je schakelt over naar een ander ritme, waarbij verwachtingen van jezelf en anderen, zoals werkgevers of klanten, weer een rol spelen. Acupunctuur kan je helpen om na je vakantie weer in je werkritme te komen.

Opladen in je vakantie

Gelukkig heb ik kunnen opladen tijdens mijn vakantie. Mijn vakantie in Zuid-Frankrijk was heerlijk. Eerst verbleven we in een kasteeltje waar we de enige gasten waren. We hebben Lourdes bezocht en Cirque de Gavernie in de Pyreneeën. Bijzonder om te wandelen naar het begin van de hoogste waterval van Europa. Het hoogtepunt was het Katharengebied, waar Maria Magdalena heeft geleefd. In Rennes-le-Château hebben we meegedaan aan een meditatie waarin David Bailey piano speelde. Hij is een concertpianist en in het dorp geboren. Toen ik de prachtige muziek door me heen liet gaan, voelde ik de helende werking ervan. Deze bijeenkomst heeft me veel rust en vertrouwen gegeven. Het kasteel is een echte krachtplek.

Rennes Le Chateau
Kasteel Rennes Le Chateau

Heb jij ooit heimwee gehad na of tijdens je vakantie?

Als je veel buiten bent of wandelt in de bergen, voel je je één met de natuur. Je kunt je dan volledig ontspannen en thuiskomen bij jezelf. Het kan zijn dat je, als je weer aan het werk gaat, heimwee hebt naar je vakantie. Anderen hebben juist op vakantie heimwee naar huis. Als je je niet thuis voelt in een andere cultuur, of als het dagen achter elkaar regent, kun je heimwee krijgen naar de vertrouwde en bekende omgeving van thuis.

Cirque de Gavernie
Cirque de Gavernie

Opstartproblemen?

Hoe kun je jezelf weer prettig voelen in het dagelijks leven vol werk, verstedelijking en financiële verplichtingen? Na zo’n vakantie in de natuur kun je opstartproblemen ervaren op je werk. Als je werk je geen uitdaging meer biedt en je het routinematig uitvoert, is het raadzaam om verder te kijken naar een andere baan. Als dit niet mogelijk is en je werk stress en lichamelijke klachten veroorzaakt zoals slapeloosheid en spanning in nek en schouders, is het belangrijk om naast je werk iets te doen waar je blij van wordt. Zingen in een koor geeft bijvoorbeeld veel mensen voldoening. Veel mensen worden ook blij van creatief bezig zijn. Het is raadzaam om na je vakantie in kleine stapjes je werk te hervatten.

Acupunctuur: de weg naar jezelf

Wat kan acupunctuur voor jou betekenen bij heimwee, stress of andere lichamelijke klachten? Acupunctuur zorgt ervoor dat je in verbinding komt met je lichaam. Het helpt je te stoppen met piekeren en malen in je hoofd, en het vermindert pijn- en rugklachten. De meridianen zijn banen van levensenergie. Ik zeg altijd tegen mijn cliënten dat ik een soort elektricien ben. Tijdens de acupunctuurbehandelingen zorg ik ervoor dat de energie weer vrij door de meridianen van jouw lichaam kan stromen.

Aarding door acupunctuur

De behandelingen brengen je lichaam, ziel en geest in balans. De acupunctuurpunten op de meridianen zijn poorten waardoor de energie van het universum naar binnen kan stromen. Wanneer deze poorten geopend zijn, voel je je verbonden met jezelf en je omgeving. Je kunt jezelf dan als een geheel ervaren, waardoor je je rustig en zelfverzekerd voelt. Ieder mens staat anders in het leven en kan zijn eigen weg hierin vinden. Acupunctuur is een uitstekende methode voor zowel lichamelijk als geestelijk welzijn.

 

Je kunt online direct een afspraak maken, maar je kunt me ook bellen op 06-81501874 om te bespreken wat ik voor je kan betekenen. Wil je gebruik maken van een kennismakingsconsult omdat je nog nooit geweest bent en wilt weten wat acupunctuur voor jou kan betekenen? Of wil je jouw verhaal over je vakantie, heimwee of je ervaringen met acupunctuur delen? Stuur dan een mailtje naar info@evenwichtigleven.nl.

 

 

 

 

 

Geplaatst in Blog