Menu Sluiten

Acupunctuur en afvallen

Acupunctuur-behandeling-nijmegen-Evenwichtig leven

Afvallen, het houdt veel mensen bezig. Veel mensen zien zichzelf graag met een aantal kilo’s minder.  Helaas hebben wereldwijd en in Nederlands steeds meer mensen last van overgewicht. Overgewicht is echter niet altijd het resultaat van teveel eten. Ongezonde gewoontes of een verstoorde huishouding van de hormonen kunnen hier ook een grote rol in spelen. In dit geval kan acupunctuur afvallen bevorderen door deze vicieuze cirkel te doorbreken. Wanneer mensen willen afvallen, denken ze vaak direct aan een dieet. Diëten is echter moeilijk vol te houden en pakt vaak niet het onderliggende probleem aan. Ook is diëten vaak niet de gezondste manier om af te vallen. Wanneer er sprake is van een verstoring in de energiehuishouding of een disbalans in de vitale organen, werkt de stofwisseling langzamer waardoor overgewicht kan ontstaan. Door een acupunctuurbehandeling kan deze verstoring verholpen worden, waardoor het makkelijker wordt om af te vallen.

Klachten die veel voorkomen bij overgewicht, en dus ook verminderd kunnen worden door afvallen:

  • Hoge bloeddruk
  • Gewrichtsklachten
  • Kortademigheid
  • Apnoe of andere slaapstoornissen
  • Diabetes
  • Hart- of vaatziekten

Om gezondheidsoverwegingen is het hierbij van belang dat u afvalt om een gezond lichaamsgewicht te bereiken. Het kan echter voorkomen dat u al een verandering in leefstijl heeft gemaakt en maar niet afvalt of dat het maar niet lukt om deze, vaak ingrijpende stap te zetten. Dit kan te maken hebben met een verstoorde hormoonhuishouding. In dit geval kan acupunctuur een eerste stap zijn bij afvallen en het verbeteren van uw gezondheid. Bent u benieuwd naar uw BMI? Deze kunt u uitrekenen op de website van het voedingscentrum.

Wanneer een lichaam uit balans is, kan dit overgewicht veroorzaken en het ook moeilijk maken om af te vallen. Gewicht verliezen is enorm lastig omdat u hierbij een vertrouwd patroon probeert te verbreken. De juiste begeleiding kan hierin het verschil maken. Afvallen met acupunctuur kan hierbij de oplossing zijn, omdat een acupunctuurbehandeling de stofwisseling weer op gang kan krijgen en de behandelingen remmen de eetlust.  

U wilt afvallen, maar u heeft het gevoel dat uw lichaam het tegenhoudt? Wij helpen u op weg door deze blokkade weg te nemen. Met een acupunctuurbehandeling vinden we de balans in uw lichaam weer terug, waardoor u hierna met hernieuwde energie kunt beginnen aan nieuwe levensstijl.

  • Met behulp van acupunctuur maakt u een goede start met afvallen. Bovendien  zullen ook andere klachten verminderen of verdwijnen waardoor u gezonder bent, beter slaapt en beter in uw vel zit.
  • Met acupunctuur komt het onderliggende probleem naar boven, waarna de acupuncturist de juiste balans weer kan herstellen. Dit houdt in dat de stofwisseling weer optimaal geactiveerd wordt, het hongergevoel verminderd wordt en uw innerlijke wilskracht zal versterken. Uiteraard is het niet zo dat een acupunctuurbehandeling per direct tot gewichtsverlies leidt, maar deze eerste stap zorgt ervoor dat u de juiste start maakt en er lichamelijk klaar voor bent.
  • Bij onze acupunctuurbehandeling krijgt u ook persoonlijke adviezen over welke voeding u beter links kunt laten liggen en welke voeding goed voor u is. Hiernaast bespreken we ook wat u aan beweging kunt doen, zodat u rustig kunt opbouwen en het afvallen makkelijker vol te houden is.

U moet hierbij wel onthouden dat natuurlijk afvallen vaak enige tijd vergt en dit een geleidelijk proces zal zijn. Hierbij staat tegenover doordat u op een gezonde wijze afvalt, u er leven lang profijt van heeft. Bent u geïnteresseerd in een acupunctuurbehandeling? Of wilt u meer informatie over hoe acupunctuur afvallen kan bevorderen? Neem dan nu contact met ons op door te bellen of ons contactformulier in te vullen.

 

 

Geplaatst in Acupunctuur, Blog, Klachten, Voedingsadvies