Menu Sluiten

5-daagse nascholing Seksueel Misbruik

Ivonne Meeuwsen opleiding seksueel misbruik

Van lichamelijke klachten tot seksueel misbruik

Onlangs heb ik een 5-daagse nascholing gevolgd bij Ivonne Meeuwsen over seksueel misbruik. De opleiding heeft me veel inspiratie gegeven. In mijn praktijk krijg ik vaak cliënten met uiteenlopende klachten zoals slapeloosheid, buikpijn, blaasontsteking, overgewicht, hooggevoeligheid en overprikkelbaarheid. Regelmatig ontdek ik dat seksueel misbruik aan de basis van deze klachten ligt. Hoewel ik eerder een training bij Ivonne heb gevolgd, voelde ik de behoefte om mijn kennis en vaardigheden verder uit te breiden, vooral met betrekking tot paniekaanvallen en ernstige onrust. Deze klachten zie ik steeds vaker in mijn praktijk, al zijn ze niet altijd direct gekoppeld aan seksueel misbruik. Soms ligt er een andere angst of trauma aan ten grondslag. Seksueel misbruik leidt vaak tot een laag zelfbeeld en dit patroon blijft hardnekkig terugkomen. Door de wortel van het probleem te herkennen, kun je het patroon doorbreken. Ivonne heeft methodes aangereikt die therapeuten kunnen helpen om cliënten beter te begeleiden in hun herstel.

De impact van seksueel misbruik op alle levensgebieden

Veel slachtoffers van seksueel misbruik bagatelliseren hun ervaringen, vaak zonder zich bewust te zijn van de verstrekkende gevolgen op alle facetten van hun leven. Dit omvat niet alleen hun lichamelijke gezondheid, maar ook hun relaties, werk, zelfliefde en zelfvertrouwen. Tijdens de scholing hebben we geleerd om het levenswiel specifiek in te zetten voor incest en seksueel misbruik. Het levenswiel is een instrument om de tevredenheid op diverse levensgebieden in kaart te brengen. Seksueel misbruik beïnvloedt niet alleen het seksuele aspect van het leven, maar kan ook leiden tot bindingsangst en relatieproblemen. Een laag zelfbeeld kan bovendien problemen op het werk veroorzaken, wat kan leiden tot overwerken en een verhoogd risico op burn-out. Door trauma kan men in een overlevingsmodus terechtkomen, wat resulteert in gevoelens van eenzaamheid en afgeslotenheid.

De impact van incest op alle levensgebieden

De as van zingeving en religie

Binnen het levenswiel speelt zingeving en religie een centrale rol. Dit sluit naadloos aan bij mijn werkwijze. Ik streef ernaar om mensen tijdens de behandelingen te verbinden met hun spirituele lijn. Dit kan variëren van de TAO, God, je beschermengel, Allah, de bron, of iets anders wat hen boven het alledaagse verheft. Wanneer mensen weer in contact komen met hun spirituele lijn, voelen ze zich meer verbonden met zichzelf en hun intuïtie. Samen met de cliënt onderzoek ik wat hen gelukkig maakt. Door zingeving te ervaren, herontdekken ze hun levensdrijfveer en krijgt hun leven opnieuw betekenis. Het levenswiel is een krachtig hulpmiddel bij het herstel van misbruik.

Blij van workshops

Tijdens deze scholing ontdekte ik dat mijn passie voor het geven van workshops over zingeving en spiritualiteit een perfecte combinatie is met mijn behandelingen voor acupunctuur voor mensen die seksueel misbruikt zijn. Tijdens de behandelingen acupunctuur of Aura Chakra behandelingen kan ik trauma’s opruimen en het lichaam aansterken. De aura Chakra behandeling is een fijne en zachte manier om je lichaam en geest op een liefdevolle en zachte manier te laten helen. De aura-chakra behandeling is ook uitermate geschikt om onbewuste pijnen los te kunnen laten. In de workshops gaan we ons richten op de dingen die mensen blij maken, zonder de blokkades uit het oog te verliezen. Om te herstellen van seksueel misbruik is het belangrijk om een positieve drive te hebben en om weer vreugde te voelen. In de workshops krijg je handvatten om je hartsverlangens te kunnen volgen.  Voor na de zomer is er een divers programm: hartsverlangens, in contact met je beschermengel, communiceren met bomen en meditatie online. Bovendien kan ik de inzichten uit de scholing over seksueel misbruik toepassen in mijn workshops. Mensen die herstellen van seksueel misbruik doorlopen bewuste processen die voor iedereen nuttig kunnen zijn, vooral voor degenen die ontevreden zijn met hun leven. Het is cruciaal om je hartsverlangens te uiten en te blijven dromen. De kunst van het leven is om je dromen te manifesteren. Je kunt je plannen realiseren met zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en de hulp van engelen. Daarom organiseer ik vanaf augustus workshops over volle maan, hartsverlangens en diverse engelenworkshops.

Links

Geplaatst in Blog