Menu Sluiten

10 poortdagen van de Mayakalender komen overeen met hemelvaart en Pinksteren.

Heilige geest

Fijne Hemelvaart. Na Hemelvaart hebben we 10 poortdagen van 19 mei tot en met 28 mei volgens de Mayakalender. Een mooi moment om elke dag te mediteren. De sluier tussen hemel en aarde is dan extra dun. We kunnen makkelijk in contact komen met de Goddelijke liefde en contact maken met de energie van de Heilige Geest. Het toeval wil dat ik vandaag de kaart draaide”vrede”, met de witte duif als afbeelding van de Heilige geest.

Wat vieren we met Hemelvaart en Pinksteren?

Op Hemelvaartsdag vieren christenen dat Jezus na zijn opstanding bij zijn leerlingen is en dat zij het goede nieuws van Jezus’ liefde en van geloof en hoop mogen delen met de wereld. Daarna stijgt hij op naar de hemel.

Om met Pinksteren terug te keren in de gedaante van de Heilige Geest moest Jezus de aarde verlaten. God stuurde de Heilige Geest naar de mensen als plaatsvervanger van Jezus. Zo kan God in de harten van de mensen die zich voor hem openstellen wonen. Je vindt het verhaal over Hemelvaart in het bijbelboek Handelingen

Toeval 10 poortdagen overeen met hemelvaart en Pinksteren?

Nu wil het toeval dat we volgens de Mayakalender 10 poortdagen hebben van 19 tot met 28 mei en dat is precies de overeenkomst met Hemelvaart en Pinksteren. Hoe is dit toeval mogelijk? De poortdagen vallen altijd anders. De Maya kalender is namelijk 260 dagen en dan begint hij weer opnieuw. Vorig jaar vielen ze op een andere datum. De poortdagen schuiven dus elk jaar. Maar blijkbaar vallen ze nu heel mooi synchroon met Hemelvaart en Pinksteren. Lijkt me dus een bekrachtiging van deze dagen. Toeval is een boodschap van de engelen. Tijdens de poortdagen kunnen we makkelijk contact maken met de hemelse energie. Een goed moment om 10 dagen te mediteren.

Met welke intentie kan ik mediteren?

De 10 poortdagen nodigen uit om elke dag te mediteren. Tijdens het mediteren kun je contact maken met je eigen Goddelijke vonk. Deze kun je verbinden met de Goddelijke liefde van God. Doordat nu de Heilige Geest over de mensen heen gebracht wordt is het nu voor iedereen mogelijk om de Goddelijke liefde te ontvangen en te ervaren. Als je in verbinding staat met de Goddelijke energie, sta je open voor zijn inzichten, voel je je beschermd en krachtig.

  • Vraag om een boodschap van de Hemel?
  • Lieve God geef me de moed om dingen te veranderen die ik kan veranderen
    Laat me accepteren wat ik niet kan veranderen
    Geef me de wijsheid om in te zien wat er wel of niet verandert kan of mag worden
  • We kunnen vragen om menselijkheid, vrijheid, verzet tegen onderdrukking, verbinding met elkaar en vreugde voor iedereen

Blogs

Podcast: over Aartsengel Michael, door Paula Holtzer

Meditatie Nijmegen; op naar een evenwichtig leven. 

Workshop meditatie

 

 

Geplaatst in Blog