Menu Sluiten

Voedingsconsult

Voedingsconsult

Voeding is een belangrijke basis voor een goede gezondheid. Voeding heeft invloed op je constitutie en conditie, maar ook op je geestesgesteldheid. Een voedingsconsult kan je helpen om je gezonder en energieker te voelen.
Mijn specialiteit is Chinese kruiden. Chinese kruiden is voeding en valt binnen de Nederlanse wet onder NVWA, Nederlandse  Voedsel en Waren Autoriteit. Zoals de Chinese kruiden therapeutisch ingezet worden bij behandeling van klachten, zo kun je ook voeding inzetten als voedingsconsult. In de praktijk heb ik gemerkt dat veel mensen baat hebben bij een bijgesteld voedingspatroon. Veel mensen eten wel vaak gezonde producten, maar die passen niet bij hun constitutie.

Verse gemberwortel wordt in ons eten gebruikt, maar valt ook onder de Traditionele Chinese kruiden.

Aan de hand van een intakeformulier wordt het voedingspatroon van de cliënt zichtbaar. Daarnaast stel ik een Chinese diagnose waarbij de pols wordt gevoeld en de tong wordt bekeken. Hierop aansluitend geef ik persoonlijke voedingsadviezen. Vervolgens krijgen cliënten krijgen richtlijnen en recepten mee. De kwaliteit van zo’n voedingsconsult is, dat ik de klachten die mensen hebben in relatie kan brengen met hun voeding. Door begrip van de werking van de voeding op hun gezondheid, worden mensen gemotiveerd om hun voedingspatroon aan te passen.

Zuivel geeft lichamelijke klachten zoals benauwdheid, huidklachten, overgewicht, tinnitus en pijn in de spieren. 

Info over Afvallen

Info over B12 en Vit D, wat zegt de Chinese geneeskunde daarover?

Info over melk en Calciumtabel 

Waarom koolhydraten weglaten ongezond is

Afvallen tijdens de coronamaatrdegelen

Afvallen met acupunctuur en gezonde levensstijl. over kaas en alternatieve recepten

Recepten van tapenade en pesto

Kichadi vegetarisch recept

Online uw afspraak inplannen