Menu Sluiten

Chinese kruiden

Chinese kruidengeneeskunde

Chinese kruidengeneeskunde gaat uit  van de genezende eigenschappen van de plant. Door de juiste  Chinese kruiden formule kunnen uw klachten verdwijnen.  De Chinese kruiden en acupunctuur versterken elkaars werking, daarom worden de Chinese kruiden en een acupunctuur behandeling vaak tegelijkertijd in gezet. Acupunctuur brengt het lichaam in balans en Chinese kruiden voeden het lichaam. De kruiden worden altijd persoonlijk afgestemd volgens een diagnose uit de traditionele Chinese geneeskunde. Zo kunnen bijvoorbeeld vrouwen met overgangsklachten verschillende formules krijgen omdat hun klachten een andere oorsprong hebben.

Als de lichamelijke energie te laag is en u vaak vermoeid bent, dan is een behandeling met Chinese kruiden een effectieve en gezonde manier om deze tekorten aan te vullen.
De Chinese kruiden zijn geschikt voor de behandeling van diverse klachten. Zo werken deze kruiden zeer goed bij het chronisch vermoeidheidsyndroom, ook wel Myalgische Encefalomyelitis (ME) genoemd. De Chinese kruiden werken bij hierbij door hitte te elimineren en het lichaam te voeden.

Andere verkoelende Chinese kruiden kunnen ingezet worden wanneer u last heeft van voor opvliegers, een constant dorstgevoel, nachtzweten of eczeem. Hiernaast bestaan er verwarmende Chinese kruiden voor klachten als een verminderd libido, nachtelijk plassen of kouwelijkheid. Ook zijn er kruiden die het bloed en de spieren voeden voor een betere nachtrust of een verbetering in sportprestaties. Voor alle soorten klachten zijn er verschillende kruiden met specifieke eigenschap.

De kracht van de Chinese kruiden is dat er voor ieder individu een specifieke samenstelling wordt samengesteld, die past bij die persoon en zijn of haar klachten op dat moment. Chinese kruiden zijn uitermate geschikt bij vermoeidheid, slapeloosheid, overgangsklachten, migraine, depressie, diabetes en hooikoorts.

Wilt u meer weten over de Chinese kruiden die we aanbieden of bent u geïnteresseerd in een behandeling met deze kruiden? Maak dan gerust contact op of maak direct online een afspraak  met Evenwichtig Leven – Nijmegen.

De Chinese kruiden worden ingezet om het lichaam in balans te brengen. In de oudheid werden deze kruiden al gebruikt, zowel als geneesmiddel bij bestaande klachten als preventief. Dit verklaart ook waarom de Chinese keizers zo oud werden voor deze tijd. Tegenwoordig worden de kruiden voornamelijk ingezet bij ziekte.

Rond 659 na Chr. zijn de meeste van de Chinese kruiden beschreven in de oude klassieke werken: Newly Revised Materia Medica (Xin xiu ben cao) staat bekend als de Tang Materia Medica. In deze Materia Medica staat elk van deze kruide beschreven met een omschrijving van de energetica. Met deze energetica wordt het volgende bedoeld: de smaak van het kruid, of het verwarmend of verkoelend werkt en op welke meridiaan/orgaan het kruid een invloed heeft. Hiernaast worden de bijzondere eigenschappen omschreven zoals de aromatische of medicinale werking. Ook zijn de Chinese kruiden ingedeeld in verschillende categorieën; zoals voedende kruiden, slijm en damp transformerende kruiden of dispenserende kruiden. Deze laatste categorie, dispenserende kruiden, zorgen ervoor dat het lichaam gaat zweten zodat externe negatieve factoren zoals virussen of bacteriën uitgezweet worden.

Een behandeling met Chinese kruiden houdt in dat je driemaal per dag kruiden inneemt tot de klachten verholpen zijn. De samenstelling van de Chinese kruiden wordt vastgesteld volgens de Chinese diagnose. De consulten zijn hierbij in het begin wekelijks, tot dit na verloop van tijd overgaat naar een tweewekelijks consult. Tijdens het traject van de behandeling wordt de receptuur aangepast wanneer de symptomen veranderen.

Bij de diagnose aan het begin van het traject wordt er een scorelijst samengesteld. Aan de hand van deze scorelijst wordt bijgehouden welke veranderingen er optreden tijdens de behandeling met Chinese kruiden. De verbeteringen zijn over het algemeen direct tot redelijk snel merkbaar, maar het lichaam heeft altijd wat tijd nodig om zich volledig te herstellen van de klachten. Als het hier gaat om chronische klachten zijn er minimaal vijf behandelingen nodig om ervoor te zorgen dat verbeteringen blijvend zijn. Na deze vijfde behandeling volgt een evaluatie van de behandeling en de verbeteringen die deze teweeg heeft gebracht.

Chinese Kruiden

De kruiden worden geleverd in de vorm van granulaten. Granulaten is gedroogde thee in de vorm van poeder. Deze vorm maakt het toedienen van de kruiden makkelijk. Elke dag gebruik je hiervan een aantal schepjes, die je kunt oplossen in een beetje water.

De voorgeschreven kruiden zijn afkomstig van een GMP gecertificeerde leverancier en bevatten geen bestanddelen van dierlijke afkomst of verboden beschermde planten. De afgeleverde producten voldoen aan de eisen van het Kruidenbesluit van Warenwet 2001 en zijn gecertificeerd aangaande afkomst, kwaliteit, houdbaarheid en veiligheid (vrij van natuurlijke plantentoxines, landbouwgif, bacteriën, schimmels en toxines). De Chinese kruiden zijn dus natuurlijk en veilig in het gebruik. “KLIK HIER OM ONLINE UW AFSPRAAK TE PLANNEN”

Online uw afspraak inplannen