Menu Sluiten

Chinees Sjamanisme

Chinees Sjamanisme

Chinees Sjamanisme is een oud gebruik (ca.1200 vChr.). De sjamanen hadden verschillende taken zoals zich in verbinding stellen met de voorouderlijke energie, dromen interpreteren en genezen. Zij waren de adviseurs van keizers in het oude China*. De Chinese bevolking heeft als traditie om hun voorouders te vereren. Door hun ouders en voorouders te respecteren en accepteren, voelen ze dat ze met hun in verbinding staan. Zij gebruiken de hulp en energie van hun voorouders in het dagelijks leven.

Op dit moment gebruik ik de vaardigheid van het sjamanisme om me in verbinding te stellen met de voorouderlijke energie. Gedurende het consult vindt een energetische transformatie plaats. Hierdoor kun je beter in verbinding staan met je ouders en voorouders. Door deze verbinding kun je weer makkelijker in de stroom van het leven mee gaan.

*Bron: Eva Wong; Taoisme, geschiedenis, filosofie, en beoefening van een Spirituele traditie.

Voor mensen die het gevoel hebben geen verbinding te kunnen maken. Voor mensen die geen vreugde of blijdschap voelen of die moeite hebben om de aardse werkelijkheid aan te gaan. Ze hebben problemen met financiën en met het opruimen van hun huis of andere praktische zaken.

  • Last hebben van vermoeidheid.
  • Gewend zijn om meer te geven dan te nemen.
  • Onvrede ervaren, omdat ze niet in verbinding staan met hun levensdoel.
  • Angsten hebben, waar ze niet vanaf komen.
  • Lichamelijke klachten als rugpijn of last van knieën, die geen zichtbare oorzaak hebben.

Bij een consult wordt  het familiepatroon in kaart gebracht. Dat gebeurt door middel van verschillende soorten tarotkaarten. De blokkades die je ervaart, komen vaak voort uit het familie systeem. Dus de problemen of frustraties die je ervaart zijn ontstaan in het gezin. Vaak hebben ze wortels bij opa of oma of nog verder terug. Tijdens de transformatie wordt de energie terug gegeven, die bij de persoon hoort of wordt erkenning gegeven aan bijvoorbeeld een gestorven familielid. Dit soort handelingen zorgen ervoor dat de energie in het familiepatroon verandert. Hierdoor voel je je bevrijd van de ballast van het familiesysteem.

spirits

Voorbeelden Energetische transformatie
Tijdens een consult kun je bijvoorbeeld zien dat er agressie in het familiesysteem zit. Dat de vader en de opa slaan. Wat bijvoorbeeld ontstaan is in de 2e wereldoorlog waar de opa moest werken in een kamp voor de Duitsers. Hij is van slachtoffer tot dader geworden. In dit geval is het van belang om erkenning aan de opa te geven als zijn rol als slachtoffer. 

Een vrouw is opgegroeid bij haar stiefmoeder. Zij is hierdoor in het familiepatroon gaan zitten van de stiefmoeder. De stiefmoeder is een alcoholiste. Door loyaal aan haar stiefmoeder te zijn, is ze ook alcoholiste geworden. Alleen dit is het systeem is van de stiefmoeder. Voor deze vrouw is het belangrijk om uit dit systeem te worden gezet en weer terug in het oorspronkelijke systeem te komen. Ook al is de moeder vroegtijdig overleden. Daarbij wordt de stiefmoeder gerespecteerd.

Kuan Yin, Chinese godin van mededogen Kuan Yin, Chinese godin van mededogen

Kuan Yin is de Chinese godin van mededogen. Haar kun je aanroepen bij genezing of welke hulp je maar wilt. “Lof zij haar, die vol mededogen luistert naar de noodkreten”.

Mieke: Wauw, wat bijzonder!! Gister heb ik een familieopstelling gedaan met kaarten, bij Paula. In deze familieopstelling werden de mensen uit mijn familie neergelegd. Door de opstelling werden verschillende patronen van mijn familie zichtbaar. Zo werd duidelijk hoe  de verhoudingen tussen mij en mijn ouders en grootouders lagen. Ook werd zichtbaar wat er bij hen meespeelde aan  thema’s (zoals jaloezie, vernedering, lievelingskind, niet gewenst kind, minderwaardigheid, dominantie, niet geaccepteerd voelen etc). Deze stromen zijn volledig onbewust aanwezig in mijn familiesysteem. Aan de buitenkant is hier niet veel van te merken (“bij ons was vroeger niets aan de hand”). In mijn leven spelen ze echter wel mee en ze bepalen hoe ik  met bepaalde situaties omga of steeds in dezelfde valkuilen loop.

Paula weet op een bijzondere, zéér treffende manier de juiste vragen te stellen, de juiste woorden te gebruiken, de juiste dingen te zeggen. Haar woorden waren voor mij treffend, omdat ik zelf de woorden niet direct  kon vinden, maar ergens wel voelde dat er iets niet klopte in sommige contacten/situaties. Ik bleek onbewust toch ook signalen te hebben opgevangen, maar had deze verdrongen of had er geen aandacht aan besteed. Door  het gesprek met Paula werden deze signalen opeens bewust en viel de puzzel voor mij steeds meer in elkaar.

Wat het met me heeft gedaan? Veel: meer begrip, meer inzicht, teruggeven van patronen die niet bij mij horen, meer vrijheid voor  mijn eigen gevoel, mijn eigen identiteit, meer rust en acceptatie, en daardoor een start met oplossen van een onrust in mij. Het zaadje is gelegd, nu zelf doorgaan met dit gevoel te versterken, wat zijn uitwerking gaat hebben op hoe ik met bepaalde situaties omga, en indirect verbetering van mijn gezondheid. Daar ben ik van overtuigd!
Paula, dank je wel!

Nathalie: Mijn transformatie
Ik kan de juiste woorden niet vinden om te beschrijven wat ik tijdens de sessie met Paula heb meegemaakt… maar ik ga het proberen. De juiste woorden, trouwens, dat is precies wat Paula jou gaat zeggen als je in een consult bij haar bent. Het kan bij iedereen anders lopen; bij mij ging het zo: We zijn ‘gemaakt’ door onze opvoeders (ouders), die zelf opgevoed en beïnvloed waren door hun eigen opvoeders-ouders etc… Er bestaat een hele net van familieleden die deel maken uit van wie je bent. En je voorouders hebben allemaal iets over jou te ‘vertellen’, ook al heb je ze niet persoonlijk ontmoet. Het betekent dus dat al onze voorouders een beetje ‘in ons’ zitten… maar dat betekent niet dat we hun kruis ook moeten dragen. We hebben al genoeg met het dragen van onze eigen kruis, en bovendien helpt het niemand als je de last van een ander neemt.
Met Paula kom je direct in actie (en ja, dat is eng, want soms wil je zo graag in je onprettige situatie blijven… je hebt tot nu toe alles onder controle, toch?). En je gaat ook heel direct horen wat er aan de hand is… ook wat je graag niet wou horen. Want vaak willen we best iets doen om ons beter te gaan voelen, maar tegelijkertijd zijn we bang om de doos van Pandora te gaan openen, en om geconfronteerd te worden  met al die problemen. Is het niet beter als al de zwarte geheimen van de familie in de doos blijven, voor altijd? Nee, en dat weet ik nu. Want Paula is niet hier om jou te verontrusten, maar integendeel brengt ze de goede woorden en de oplossingen.
Ik ben twee keer bij Paula geweest, en eerlijk gezegd moest ik na elke keer het verwerken. Maar daarna, wat voelde ik me goed! Het was alsof ik terug ging naar de kracht, de creativiteit en de optimisme die ik had toen ik een heel klein meisje was (heerlijk, hé).

Heb je een vraag, een dilemma, een klacht…? Of ben je nieuwsgierig naar jezelf? Laat de kracht van de Sjamanisme naar jou stromen, met behulp van Paula.

Marianne: Hoi Paula, ben veel bezig met wat er boven water is gekomen. Vond het echt confronterend maar heel nuttig en interessant. Bedankt.

“KLIK HIER OM ONLINE UW AFSPRAAK TE PLANNEN”

Online uw afspraak inplannen