Menu Sluiten

Acupunctuur

Acupunctuur Nijmegen

Acupunctuur

Acupunctuur is een techniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. De behandeling helpt bij pijnklachten, zoals schouder, -rug en nekklachten, hoofdpijn, menstruatie en artrose. De kleine naaldjes kunnen fysieke en mentale problemen oplossen, zoals stress en depressie en moeheid. Evenwichtig Leven in Nijmegen is gespecialiseerd in acupunctuur. Paula Holtzer kan u helpen bij het tegengaan van fysieke en emotionele klachten.

We starten met een intakegesprek waarbij we je klachten bespreken. De persoonlijke diagnose stellen we aan de hand van een uitgebreide vragenlijst  en de tong- en pols diagnose . De Chinese diagnose is bepalend voor welke acupunctuur punten worden gebruikt. Elk mens heeft over zijn of haar lichaam vlak onder de huid acupunctuurpunten liggen. De acupunctuurpunten bevinden zich op energiebanen in je lichaam, die meridianen worden genoemd. Het plaatsen van acupunctuurnaaldjes stimuleert de energie in de meridiaan. Door de juiste acupunctuurpunten te gebruiken, herstelt iemand van zijn aandoeningen. De naaldjes blijven gemiddeld 20 minuten in de huid zitten. De behandeling wordt vaak gecombineerd met andere behandelingen zoals massage en Chinese kruiden. 

BLOG : Acupunctuur voor een breed scala aan gezondheidsproblemen

Zoals u waarschijnlijk weet is acupunctuur behulpzaam bij een veelvoud aan klachten. Via de kleine naaldjes zijn onder meer de volgende klachten te bestrijden:

Acupunctuur helpt bij veel meer klachten dan hierboven staan beschreven. Wilt u weten of Evenwichtig Leven u kan helpen, neem dan even contact op voor een afspraak.

Als je wilt weten of acupunctuur bij je past, kun je kennismaken met acupunctuur. De behandeling wordt bepaald aan de hand van de pols- en tong diagnose.
De duur is  30 min.
De kosten zijn €40,-.
Maak een afspraak voor een kennismakingsconsult

De praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (de NVA) Hierdoor kunnen de consulten worden vergoed. De Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur beschrijft meer dan vijftig aandoeningen waarbij acupunctuur kan helpen. Hieronder vallen vele soorten pijn, menstruatieklachten, overgangsklachten, maag-en darmklachten, allergieën, longklachten, slaapstoornissen, stress, verslaving, vermoeidheid, hoofdpijn, migraine en psychische problemen. 

Veel informatie over acupunctuur is te vinden op de site acupunctuurgids.nl

Online uw afspraak inplannen