Waarom koolhydraten weglaten ongezond is?

geplaatst door Paula Holtzer | mrt, 28, 2018 |

Koolhydraten: Koolhydraten zitten in graan, aardappels, tarwe en in vele producten. De meeste diëten die zijn ontwikkeld, zijn er opgebaseerd om de koolhydraten eruit te laten. In plaats daarvan wordt een verhoogde hoeveelheid eiwitten gebruikt in de vorm van vlees eieren en zuivel. Algemeen bekend is dat mensen die dit dieet lang of vaak volgen, een verhoogde kans hebben op tanden die los zitten, vermoeidheid, gewrichtsklachten en osteoporose, haaruitval. Koolhydraten hebben we nodig om de juiste bouwstoffen in ons lichaam te vormen. Er is wel verschil tussen geraffineerde koolhydraten en in onbewerkte koolhydraten.

Geraffineerde koolhydraten in de vorm van wit meel, en koekjes en suiker, zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel in het bloed stijgt. Als dit te veel en te vaak gebeurt, heeft dit zijn invloed op de productie van insuline. Dit heeft tot gevolg dat de cellen minder gevoelig zijn voor insuline. En dat de hoeveelheid suiker wordt omgezet in vet in plaats van glycogeen. Volgens de Chinese voedingsleer put de geraffineerde voeding de milt uit. Dit heeft tot gevolg de transport en transformatie functie van voedsel niet goed verloopt. Met als gevolg overgewicht, vermoeidheid, opgeblazen gevoel en problemen met de ontlasting.

Volwaardige voeding kan je helpen om het lichaam weer in balans te krijgen. Volwaardige voeding is onbewerkte voeding, zoals verse groenten en fruit, vlees, gedroogde peulvruchten en granen.

Wil je hier meer over weten kom naar de workshop kracht van de juiste voeding zaterdag 7 april

TAGS :