Menu Sluiten

Oorsuizen-tinnitus

tinnitus

Oorsuizen, ook wel tinnitus genoemd, is last hebben van een geluid dat continue aanwezig is. Het komt vaak voor dat mensen met deze klacht hier weinig last van hebben en er om deze reden geen aandacht aan besteden. Maar het kan ook voorkomen dat u zich bewust bent van het geluid en helemaal gek wordt van de constante piep in uw oor. De oorsuizingen kunnen dan de slaap verstoren en, wanneer ze lang aanhouden, zelfs tot depressie leiden. De reguliere gezondheidszorg geeft vaak aan dat je met deze klachten moet leren leven, maar gelukkig kunnen Chinese kruiden en acupunctuur hier vaak verlichting geven.

• Oorsuizingen is last hebben van geluid wat continue aanwezig is.
• Het geluid kan een hoge of lage toon hebben en kan verschillen van intensiteit.
• In sommige gevallen kan stress de oorsuizingen verergeren.
• Hiernaast verergeren ook vermoeidheid en slecht slapen vaak de klachten.

• In de meeste gevallen ontstaan oorsuizingen door uitputting van de energie van de nier of de lever. De tinnitus ontwikkelt zich hierbij vaak langzaam.
• Het kan ontstaan door bloedstagnatie of een stagnatie van energie van bijvoorbeeld de lever, hierbij verergert het oorsuizen vaak bij stress.
• Hiernaast kan het ook het resultaat zijn van een aanval Wind-Koude. Regulier spreken we hierbij van een verkoudheid of middenoorontsteking. In dit geval is de klacht vaak acuut ontstaan.
• Tinnitus kan ontstaan door een trauma. Denk hierbij aan gehoorbeschadiging door een harde knal of langdurig harde muziek of overlast op een andere manier. Oorsuizen door trauma kenmerkt zich over het algemeen door eenzijdige klachten aan één van uw oren.

• In geval van uitputting van nier of lever energie is oorsuizen te behandelen met Chinese kruiden. Hoe lang de behandeling kan duren is afhankelijk van de duur van de klachten. Is iemand op leeftijd en heeft diegene al tientallen jaren last van deze klachten, dan duurt de behandeling langer dan bij iemand die net in de overgang is waarbij oorsuizen is ontstaan.
• In het geval dat stress het oorsuizen verergert geeft een behandeling acupunctuur vaak goede resultaten en verlichting.
• Oorsuizen in geval van Wind-Koude is goed te verhelpen met Chinese kruiden of acupunctuur. Ook hier is de behandeling afhankelijk van hoe lang de klachten al bestaan.
• Oorsuizen door trauma kan verbeteren door behandeling met acupunctuur en moxa, maar hoe effectief dit is kan verschillen per persoon.

Wilt u weten of een behandeling met Chinese kruiden of acupunctuur bij u past? In een half uur tijd krijgt u een goede indruk van de behandeling en weet u meteen of deze verlichting biedt bij uw klachten. Maak vrijblijvend een kennismakingsconsult.

Referenties

Paula is vakkundig, een luisterend oor en de juiste behandeling

Een aantal jaren geleden ben ik via haar website bij Paula gekomen vanwege mijn heftige tinnitus. Na een goede intake van de klachten, stelde ze vast je hebt een burn-out, je bent uitgeput. Ik had het alleen zelf niet in de gaten want ik moest door vond ik, ook al was ik moe. Na goede accupunctuur- behandelingen met Chinese kruiden is de tinnitus nu nog lichtjes aanwezig, wat een verademing is. Een slechte dag heb ik nog wel eens, meestal vanwege drukte en Paula adviseert mij dan hoe ik dat kan voorkomen. Vorig jaar kreeg ik na een longontsteking opeens ontstekingen in mijn gewrichten en vocht in benen. De huisarts wilde mij doorsturen naar reumatoloog maar ik wilde eerst weten of Paula mij kon helpen en dat kon ze. Behandeling met accupunctuur en Chinese kruiden gekregen (je nieren zijn uitgeput zei ze) en na 2 dagen en veel moeten plassen geen dikke benen meer en de ontstekingen zijn ook verdwenen.

  • Aanbevelen?Ja

De situatie
Tinnitus was met regelmaat een 8 (waarbij 10 heel erg is). Het geluid was zo erg aanwezig dat het oorsuizen het inslapen verstoorde, dit duurde soms 1,5 tot 2 uur. Het oorsuizen ging samen met prikkelbaarheid. Wandelen verbeterde het oorsuizen.
Resultaat
“Paula is op zoek gegaan naar de oorzaak, en toen pas naar het oplossen van de kwaal. Dit heeft bij mij geresulteerd in het krijgen van energie, positiviteit en goede innerlijke (nacht)rust.
Vervolgens werd met kwaal (oorsuizen, ontstaan door depressiviteit) stap voor stap behandeld.
Ik voel mij een meer dan gelukkig persoon. Naast het behandelen van de kwaal, heeft Paula mij ook veel extra inzichten gegeven om je eigen levensvreugde vorm te geven zonder dit enkel te halen uit werk of materialistische oogpunten. Dit gaf mij een nieuwe blik op mezelf en deed mij realiseren hoe fijn het naast je verstand je ook met emotie / gevoel mag genieten van het leven.”
M. uit Oosterbeek

De situatie
Tinnitus bij een man van middelbare leeftijd:  heel hoge toon aan allebei de oren. Links wat meer dan rechts. Afhankelijk van de moeheid: 7 of 8 op een schaal van 1 tot 10 (waarbij 10 heel erg is).
Resultaat
“Door de behandeling met acupunctuur en Chinese kruiden merkte ik dat langzamerhand allerlei klachten afnamen. Ik voelde dat in de wisselwerking tussen lichaam en geest ik steeds meer tot ontspanning kwam. Fysiek maar ook mentaal. Ook het oorsuizen nam af. Begon ik met een ‘last’ van 7 à 8 op een schaal van 1 tot 10, dat nam vrij snel af. Aan één kant verdween het uiteindelijk zelfs vrijwel helemaal. Aan de andere kant kwam het uit op ongeveer een vijf. Al met al zeer hanteerbaar dus.”

De situatie
Sinds een aantal jaar heb ik last van tinnitus. Bij mij klinkt het als een tandartsboor. Ik heb de hele dag dat nare geluid in mijn linker oor, soms hoger, soms lager in toon maar continu aanwezig. Daar raak ik vaak geïrriteerd van, en het kost me heel veel energie, concentreren gaat dan erg moeilijk en genieten van gewone dingen is dan erg moeilijk. Het heeft een erg negatief effect op de kwaliteit van je leven, de omgang met je familie en je relatie.

Het verergert als ik moe ben vooral ‘s avonds na een lange dag is het lawaai heel erg. Inslapen is dan erg lastig. Het wordt dan een vicieuze cirkel waardoor je steeds minder energie hebt, dan krijg ik ook veel last van mijn rug, dat werkt bij mij zo. Als mijn rugpijn erger wordt dan weet ik dat mijn batterij behoorlijk leeggelopen is van de tinnitus en de stress die daarbij komt kijken. De KNO-arts en de audioloog hadden mij al onderzocht en zeiden dat ik er maar mee moest leren leven. Dan zakt je moed even door de grond, want ik kon me niet voorstellen de rest van mijn leven dit geluid in mijn hoofd te hebben, waar het niet thuis hoort.

Resultaat
“Van december 2013  tot begin februari 2014 ben ik naar Paula gegaan voor een acupunctuurbehandeling die erop gericht is mijn tinnitus te verminderen en ook mijn rug te ontspannen. Na een sessie had ik soms dagen geen tinnitus en rugpijn, dat was voor mij een verademing, Mijn tinnitus is door de behandelingen veel minder geworden. In de avond heb ik geen last meer van het rot geluid.
Na 6 behandelingen is de tinnitus van een heftig geluid met cijfer 8 gezakt naar een cijfer 2 of 3. Er zijn dagen dat ik er helemaal geen last meer van heb.”

De situatie
Na een verkoudheid kreeg ik oorpijn en vervolgens last van oorsuizen. Het oorsuizen is aan allebei de oren met geluidssterkte een cijfer 7, dit is vooral bij stress en koude en vermoeidheid. Als het oorsuizen rustig is dan is het geluid met een sterkte een 3

Resultaat: Het is mijn eerste kennismaking met acupunctuur en Tuina massage. Deze behandel methode is nieuw voor mij  en de massage is stevig en de acupunctuurpunten zijn soms goed voelbaar. Het resultaat is verbluffend. Het oorsuizen was na de eerste behandeling was het oorsuizen weg in 1 oor. Na de tweede behandeling was ook het oorsuizen in het andere oor minder. Nu na een paar weken heb ik geen last meer van oorsuizen.

Nederlandse Patiënten Vereniging voor Acupunctuur.
Acupuncturist aan het woord: Paula Holtzer

Heeft u ervaring met patiënten met tinnitus?
Ja, ik heb verschillende mensen met oorsuizen behandeld. Sommige alleen met acupunctuur en andere met acupunctuur en Chinese kruiden.

 

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bij oorsuizen een gecombineerde behandeling van acupunctuur met moxa meer effectief is dan acupunctuur alleen.
Moxa is een gedroogd kruid dat is samengeperst in een vorm van een sigaar. Moxa wordt tijdens de behandeling aangestoken en stimuleert de acupunctuurpunten. Moxa geeft warmte af die diep het lichaam ingaat en de meridianen stimuleert.

Online uw afspraak inplannen

Geplaatst in Acupunctuur, Klachten, Klachten homepage