Menu Sluiten

Onverklaarbare pijn

schouderklachten

Onverklaarbare pijn

Blokkades in het lichaam kunnen klachten en pijn veroorzaken. Acupunctuur zorgt ervoor dat verstoringen worden opgelost en dat de energiehuishouding wordt verbeterd. Wanneer u werd gezegd “U moet ermee leren leven”, kan acupunctuur helpen. Acupunctuur kan helpen bij schouder-, nek en rugklachten, Wij verhelpen graag uw pijn of klachten bij onze praktijk in Nijmegen.
Er zijn veel klachten die niet verklaard kunnen worden door de reguliere zorg. Sommige fenomenen kunnen niet door apparatuur of metingen worden vastgelegd. Als je een deur opendoet en hij kraakt kun je dat horen. Maar op de foto van de deur kun je niet zien dat hij kraakt. Volgens de Chinese geneeskunde worden kan onverklaarbare pijn veroorzaakt worden door wind. De wind kan van buiten naar binnen zijn geslagen en dit kan direct op meridiaan niveau. Hierdoor kan hoofdpijn of schouderpijn ontstaan. Het fenomeen wind is door de reguliere zorg niet vast te leggen maar geeft zeker pijnklachten. Dit kan vaak het geval zijn bij onverklaarbare pijn. Maar door een intensieve behandeling met acupunctuur, Chinese kruiden en massage zijn dit soort klachten over het algemeen goed te behandelen en vooral te verlichten.

Onverklaarbare pijn klachten kan veroorzaakt worden door:

  • Externe wind bijvoorbeeld een kou vatten op de de spieren (spierpijn, hoofdpijn)
  • Interne wind door uitputting van het lichaam (kramp in de kuiten)
  • Spierknoopjes of triggerpoints, dit zijn verhardingen in de spieren die de stroom van energie in de meridianen blokkeren (RSI)
  • Uitputting door stress, te hard werken, eenzijdige en intensieve handeling of verkeerde houding. Vaak gaat het samen met bloed leegte wat zich uit in droog haar, droge huid, afbrokkelende nagels, bleek gelaat en duizeligheid (tennisarm)

 

De behandeling bestaat uit massage en acupunctuur van o.a. triggerpoints, en Chinese kruiden om de tekorten in het lichaam aan te vullen. Deze 3 vormen van behandelingen versterken elkaars werking en kunnen daarom goede resultaten geven. De cliënt krijgt eenvoudige stretch oefeningen mee.

De situatie: Zo’n 2 jaar terug kreeg ik ‘s avonds in bed na een minuut of 10 pijn in mijn beide enkels, prikkelend en stekend gevoel in de voeten en rondom de enkels. De pijn ging vanuit de rechter heup via buitenkant been en knie en naar het onderbeen.  Hierdoor was ik vaak lange tijden uit bed en sliep dus erg slecht! (ik dacht aan mijn moeder; zij had haar leven lang hier ook last van).
de behandeling: Omdat deze pijn niet vanzelf verdween, heb ik Paula om raad gevraagd! Zij heeft een aantal keren spierknopen op mijn rug gemasseerd (op de enige goede manier!) en daarbij acupunctuur toegepast.
Het resultaat: Fijn gevoel na zo’n lange tijd, dat die vervelende pijn je niet meer plaagt!! Het heeft goed geholpen en ik slaap weer goed. Dank je, Paula!

Trix Lubberts, Doornenburg

Naar een lange zoektocht om mij klachten te verminderen bij Paula terecht gekomen. Ze heeft mij  de afgelopen maanden erg geholpen door inzicht te geven in mijn persoonlijke situatie en samen met de behandelingen en de chinese kruiden zijn mijn klachten van pijn aan de voeten door artritis zijn een heel eind op de achtergrond komen te staan. Mijn voeten doen minder pijn en ik heb een betere doorstroming van mijn spijsvertering gekregen, waardoor ik lekkerder in mijn vel zit.

Ik vind haar zeer vakkundig en hoop dat meer mensen, die net zo op zoek waren als ik, haar zullen vinden. M

  • Acupunctuur: bewezen effectief bij pijn
    Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat acupunctuur effectief is bij lage rugpijn, spanningshoofdpijn, migraine, nekpijn, myofasciale pijn, osteoartritis
  • Rol van spierverhardingen bij schouderklachten, door Carel Bron, 19 april 2011 Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat spierknoopjes, MTrP  (myofasciale trigger points ) meestal een rol spelen bij pijn in de schouder. Een therapie, gebaseerd op het behandelen van spierverhardingen, is succesvol bij schouderklachten. conclusie: Het behandelen van spierknoopjes is effectief bij het behandelen van schouderklachten. 

Weten of een behandeling bij u past? Boek een kennismakingsconsult á €40,-voor acupunctuur. In een half uur tijd krijgt u een goede indruk van de behandeling en weet u meteen of het bij u past. 

Online uw afspraak inplannen

Geplaatst in Acupunctuur, Klachten, Tuina Massage