Menu Sluiten

Lage rugpijn met uitstraling

Lage rugpijn met uitstraling 

Er zijn veel mensen met lage rugpijn met uitstraling naar linker of rechter  been. De rugpijn met wortelprikkeling of ischias is vaak het gevolg van een rughernia. Door artsen wordt de aandoening ook LRS (Lumbosacraal Radiculair Syndroom) genoemd. In de praktijk blijkt dat veel mensen met deze klachten ter hoogte van het heilig been, pezen of spieren met spierknopen of MTrP (myofasciale trigger points ) hebben zitten. Deze spierknopen zorgen ervoor dat zenuwen in de onderrug bekneld raken en pijn of tinteling in het been geven. Door intensieve massage en acupunctuur kan de behandeling de spierknopen oplossen, er komt meer ruimte in het gewricht en de klachten worden hierdoor verholpen.

  • uitstraling naar linker of rechter been
  • tinteling in buitenkant of binnenkant van het been
  • tinteling aan de buitenkant voet
  • spierzwakte en kracht verlies
  • brandend en doof gevoel in het been of voet
  • kramp in de voet

Voor meer informatie en oefeningen, klik op onderstaande link.
Oefeningen lage rugpijn en uitstraling naar linker of rechter been

De situatie: Mw Schmitz had last van verspringende pijn in het linker onderbeen en voet. Soms last van tintelingen aan de achterkant van het been en dan weer aan de binnenkant. Deze klacht had ze ongeveer een half jaar. Om de pijn te verdragen gebruikte ze verschillende pijnstillers. De pijn verhinderde haar om goed te lopen en ze gebruikte daarom haar stok.
de behandeling: In de onderrug zijn spierknopen gemasseerd en acupunctuur is toegepast.
Het resultaat: Na een aantal wekelijkse behandelingen is de pijn verdwenen en kan mevrouw weer zonder pijn wandelen. Ze vergeet nu regelmatig haar stok.

Paula heeft me goed van de pijn in mijn been en voet afgeholpen. Ik gebruik geen pijnstillers meer. Ik kan nu weer wandelen. Ik ben erg blij met het resultaat.
Mw. Schmitz, Oosterbeek 

“Ik kwam bij Paula voor heupklachten en huidklachten als gevolg van afbouw antidepressivum. Zij heeft mij goed geholpen, de klachten zijn vrij snel over gegaan.  Wat ik prettig vond aan de behandeling is de combinatie van snel en effectief aanpakken en tegelijkertijd stilstaan bij de holistische kijk op de klachten. Ik kan Paula aanbevelen.”

 

Online uw afspraak inplannen

Geplaatst in Acupunctuur, Klachten, Klachten homepage, Tuina Massage